Еднопосочен билет: Все повече руснаци отлитат в Грузия

Еднопосочен билет: Все повече руснаци отлитат в Грузия

От края на февруари все повече руснаци се опитват да напуснат страната, страхувайки се от икономическите и политическите последици от военните действия в Украйна

Мнозина се опасяват от новия закон, който предвижда до 15 години затвор за разпространение на информация, която противоречи на мнението на руското правителство за събитията в Украйна.

Според Асоциацията на туроператорите на Русия (АТОР) цените на билетите за дестинации, достъпни за руснаци, са се увеличили с 20-30% през последната седмица.

Едни от най-популярните са страните от близката чужбина - Армения, Азербайджан и Грузия.

Цените за еднопосочен билет за тези дестинации достигат трицифрени стойности, но това не спира хората.

   "Тръгнах си, защото нямаше как да говоря. Много е страшно да ходиш на митинги в Русия, много е обезпокоително да си там сега. И най-лошото е, че започнаха да затварят границите. Доста време чакахме за си купим билет. И имахме чувството, че ако не си тръгнем сега, може изобщо да не си тръгнем по-късно. Не знам къде можете да отидете с руски паспорт сега, но Грузия изглежда най-добрият вариант в момента," заяви зa Euronews руска маркетоложка. 
 

Според Министерството на икономиката на Грузия през последните дни в страната са пристигнали от 20 000 до 25 000 души от Русия.

Колко от тях са отишли ​​на почивка или по работа и планират да се върнат в близко бъдеще, не е известно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: