Коя е единствената авиокомпания в Европа, която лети до Русия

Коя е единствената авиокомпания в Европа, която лети до Русия Снимка: tourprom.ru

Авиокомпанията на единствената страна, която не подкрепи общосанкционната истерия – Сърбия, продължава да лети до Москва

В Европа остана фактически само един превозвач, който продължава да изпълнява полети до Русия. Авиокомпанията на единствената страна, която не подкрепи общосанкционната истерия - Сърбия, продължава да лети до Москва, съобщава "Турпром".

В резултат на това, полетите на Air Serbia са изключително търсени, цените са извън всякаква класация - 50 хиляди рубли (409 евро) за еднопосочен билет, а превозвачът сменя самолетите си с лайнери с повишен капацитет.

"Във връзка с голямото търсене почти всички билети за полетите Белград-Москва-Белград са разпродадени до края на седмицата, затова авиопревозвачът използва по маршрута самолети Airbus A330-200 с увеличен капацитет", заявяват сръбски информационни източници. 

Те също така уточняват, че цената на билета в рубли в едната посока директно от Москва до Белград на авиокомпанията Air Serbia е около 50 000 рубли (409 евро). Също така на туристите е предложена алтернатива - полет с прекачване в Истанбул.

Освен Москва, Air Serbia изпълнява един седмичен полет от Белград до Санкт Петербург. През летния сезон (ако се състои), са обещани и други полети.

Експертите също така добавят, че търсенето се осигурява предимно от руски туристи, заседнали в съседни страни - на първо място Хърватия и Черна Гора, както и Унгария, откъдето е сравнително лесно да се стигне до Сърбия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: