В кабинета на президента на Украйна обявиха резултатите от преговорите с Русия

В кабинета на президента на Украйна обявиха резултатите от преговорите с Русия Снимка: ТАСС

Съветникът на началника на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк съобщи, че страните са определили приоритетни теми и са се договорили за нов кръг от преговори. Ръководителят на руската делегация Владимир Медински заяви за "общи позиции".

Представителите на Русия и Украйна на преговорите за урегулиране определиха приоритетните теми за диалог и набелязаха по тях "определени решения". Това каза пред журналисти съветникът на началника на кабинета на украинския президент Михаил Подоляк, съобщи РБК.

"Украинската и руската делегации проведоха първия кръг от преговори с цел намиране на допирни точки за бързо прекратяване на огъня и бойните действия. Страните обсъдиха подробно редица ключови теми, по които страните имат перспективи за постигане на взаимно приемливи решения", каза Подоляк.

Според него страните са се договорили за следващ кръг от преговори и след края на днешната среща се връщат в столиците си за консултации.

Ръководителят на руската делегация Владимир Медински от своя страна заяви, че на преговорите "са намерени точки, по които могат да се прогнозират общи позиции".

Според него делегациите са се договорили да продължат преговорния процес и следващата среща може да се състои в близките дни, пише РИА Новости.

Медински съобщи, че преговорите са продължили около пет часа и делегациите са успели да обсъдят подробно целия дневен ред.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: