Путин нареди да се повиши бойната готовност на стратегическите ядрени сили

Путин нареди да се повиши бойната готовност на стратегическите ядрени сили Снимка: https://pixabay.com/

Това заяви той днес по време на среща в Кремъл с министъра на отбраната Сергей Шойгу и неговия първи заместник Валери Герасимов.

Според президента „западните страни предприемат не само неприятелски действия срещу страната ни в икономическата сфера“, но и „нелегитимни санкции“.

Висшите служители на водещите страни от НАТО също допускат и агресивни изявления срещу страната ни. Затова нареждам на министъра на отбраната и началника на Генералния щаб да прехвърлят възпиращите сили на руската армия на специален режим на бойно дежурство“, подчерта Путин.

Както по-конкретно е посочено на уебсайта на Министерството на отбраната на Руската федерация, силите за стратегическо възпиране  са в основата на бойната мощ на въоръжените сили на РФ, предназначени да възпират агресията срещу Руската федерация и нейните съюзници , както и да победят агресора във война с помощта на различни видове оръжия, включително ядрени. Основата им  са стратегическите ядрени сили, които включват Ракетните стратегически сили.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: