Президентът на Украйна с ново обръщение към нацията

Президентът на Украйна с ново обръщение към нацията Снимка: theins.ru

„Русия действа като фашистка Германия през втората световна война”, заяви Владимир Зеленски.

Описвайки текущата ситуация той добави: „Имаме мощна армия, въоръжените сили на Украйна водят тежки боеве на изток, север и юг” и припомни, че държавата вече раздава оръжие за отбрана на всеки, който иска да защити украинския суверенитет.

Той увери украинците, че Националната банка и банковата система на Украйна имат целия необходим ресурс за защитата на страната и интересите на населението. Същевременно Зеленски призова гражданите да даряват кръв за ранените защитници на страната. 

Той призова украинците да бъдат готови за всякаква подкрепа, включително да се бият за страната си по площадите на своите градове и заяви, че държавата ще снеме санкциите срещу всички нейни граждани, които ще я защитават с оръжие в ръка.

Част от изявлението си украинският президент отново отправи към жителите на Русия. „Граждани на Русия, днес трябва да изберете на коя страна ще застане всеки от вас лично. Обръщам се към всеки в Русия, който още не е загубил съвестта си – излезте и заявете вашия протест срещу войнната срещу Украйна и го направете сега

Преминавайки на руски език, Зеленски каза: „Знам, че вашите телевизионни канали няма да покажат тази информация. Блокирани са и много сектори от социалните мрежи. Но историята не може да се блокира”. Той призова всички, които имат в Русия роднини, познати жрналисти или блогъри, да се свържа с тях и да им разкажат какво се случва, защото „Русия трябва да знае истината”.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: