Колко души по света са се присъединили към метавселената

Колко души по света са се присъединили към метавселената Снимка: ferra.ru

В САЩ и Канада те са 300 000

Миналата година Faceboк промени името си на Meta и заяви, че залага на метавселената - пространство за виртуална реалност, в което хората могат да общуват помежду си чрез своите цифрови аватари. За целта компанията стартира VR платформата Horizon Worlds. Днес стана известно колко души вече са се свързали към нея, съобщава The Verge.

Представител на Meta заяви, че откакто Horizon Worlds е стартирала за всички потребители на слушалки Quest в САЩ и Канада в началото на декември м. г., месечната й потребителска база е нараснала 10 пъти - до 300 000 души.

Това количество включва потребителите на Horizon Worlds и Horizon Venues, отделно приложение за посещение на събития за виртуална реалност, в което се използват същите аватари и основна механика. До декември 2021 г. Horizon Worlds беше  в затворен режим на бета тестиране.

Наскоро платформата внедри опцията "лични граници", за да защити потребителите от "тормоз". Това беше направено, след като няколко жени се оплакаха, че са били тормозени чрез техните цифрови аватари в Horizon Worlds.          

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: