Какъв трябва да бъде идеалният кандидат за полет до Марс

Какъв трябва да бъде  идеалният кандидат за полет до Марс Снимка: ferra.ru

Описани са неговите психологически черти

Специалисти от Института по медицински и биологични проблеми към Руската академия на науките съставиха портрет на човек, който би могъл да бъде идеалният кандидат за полет до Марс, съобщава изданието "Известия". Проверете дали вие притежавате подходящите черти на характера.

Специалистите отбелязват, че членът на екипажа, който ще лети до Марс, трябва да бъде адаптиран към дефицита на информация, който неизбежно ще възникне на космическия кораб. Следователно, човек трябва да бъде толерантен към намаляването на сетивната и социалната информация, към недостига на социални контакти. Учените смятат, че идеалният кандидат трябва да бъде интроверт. Такива хора не се отегчават и не скучаят, когато са сами със себе си.

Доколкото членовете на екипажа ще бъдат постоянно заедно, най-добре ще е никой от тях да няма специфични личностни особености. Освен това, човек трябва добре да понася затвореното пространство и липсата на неприкосновеност на личния живот.

Експертите посочиха и националните черти. Според тях японците по-лошо издържат на дългосрочна изолация. Освен това е по-добре екипажът да се състои и от жени, и мъже. Гендерно смесените колективи могат да се окажат по-приспособени към неочаквани условия.

При това идеалният кандидат също така трябва да бъде склонен към риск. По-рано Илон Мъск предупреди, че първите хора на Марс може да умрат там. Трябва да бъдат подготвени за различни неприятности. По-добре е това да са хора, които нямат особено какво да губят и могат да поемат отговорност за себе си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: