Нов обвиняем за фаталната стрелба във филма на Алек Болдуин

Нов обвиняем за фаталната стрелба във филма на Алек Болдуин Снимка: syracuse.com

Оръжейничката на филмовата продукция „Ръжда” заведе вчара дело срещу доставчика на реквизитни муниции.

Полицията в щата Ню Мексико продължава да търси причините за трагичния инцидент по време на снимките на уестърна, чийто продуцент и изпълнител на главната роля е Алек Болдуин. На 21 октомври миналата година, при репетиция на сцена от филма, в ръцете на Болдуин гръмна реквизитен пистолет Colt, убивайки изгряващата звезда сред холивудските оператори Халина Хътчинс. Ранен беше и режисьорът Джоел Соуза, припомня Jerusalem Post .

След шока от катастрофата, предизвикала тежки съмнения и обвинения, вчера оръжейничката на продукцията, 24-годишната Хана Гутиерес Рийд заведе дело срещу доставчика на реквизитни муниции, твърдейки, че в опаковките с халосни патрони е имало и действителни. 

Обвиненият Сет Кени и неговата компания, PDQ Arm and Prop LLC не беше открит за коментар. В интервю за ABC News през декември, Кени отрече информацията, че на снимачната площадка са ползвани негови продукти.

Хана Рийд казва, че е заредила пистолета с 6 патрона, обозначени като халосни, като предварително е разклатила кутията, за да чуе характерния звук, който издават обезопасените боеприпаси. Според нея единственото логично обяснение за трагедията е че в кутията с патрони е имало и „боеприпаси, погрешно представени за халосни”. Тя припомня също, че е оставила пистолета без надзор за около 15 минути преди фаталния изстрел, съобразявайки се с ковид-протокола, който ограничава присъствието на снимачния и репетиционния терен.

Алек Болдуин неколкократно заяви, включително пред ABC News, че не е натискал спусъка, а револверът е гръмнал, докато е бил под наклон – традиционно позициониране при репетиция на гледните точки на камерата. Репетиционният процес не изисква заснемане, така че инцидентът не е документиран. 

Болдуин също така често споделя, че се измъчва неимоверно много от случилото се и че веротно с кариерата му е свършено.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: