Учителите във Франция стачкуват заради антипандемичните правила

Учителите във Франция стачкуват заради антипандемичните правила Снимка: https://pixabay.com/

11-месечни максимални нива на смъртност от Covid във Великобритания, във Франция учителите, уморени от постоянно променящите се антковидни правила - стачкуват

Почти 400 души са починали от covid за денонощие в Обединеното кралство, като по този начин на фона на разпространението на варианта омикрон смъртността достигна най-високото си ниво през последните 11 месеца.

Броят на новите инфекции също нараства. Световната здравна организация призова хората да бъдат бдителни.

Тедрос Аданом Гебрейесус, генерален директор на СЗО: „Въпреки че омикронът причинява по-малко тежко заболяване от делта, той остава опасен вирус, особено за неваксинираните“.

Дания също се сблъска с рекорден брой инфекции с варианта омикрон - тя вече предлага четвърта доза от ваксината на уязвимите слоеве от населението.

По-рано Европейската агенция по лекарствата предупреди за възможните опасности от честите бустер ваксинации, като посочи, че все още няма данни, които да подкрепят необходимостта от подобен подход.

Икономиката страда от ограниченията, свързани с новата вълна на covid. За да сведе до минимум разходите, Швейцария реши да намали продължителността на карантината наполовина - до пет дни. Според властите при омикрон има по-кратък период между заразяването и предаването на вируса.

А във Франция започва национална учителска стачка. Педагозите казват че са уморени от постоянно променящите се антиковидни правила. Изискванията за множество тестове и изолация при потенциални инфекции пречат на обучението, причинявайки хаос в учебния процес, отбелязва Euronews.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: