Новите условия в европейския футбол, предизвикани от COVID-19

Новите условия в европейския футбол, предизвикани от COVID-19 Снимка: wikimedia.org

Националният отбор на Шотландия постигна победа срещу този на Чехия в турнира „Лигата на нациите", след като в отбора на чехите трябваше да променят стартовата си единайсеторка заради бум на заразени с COVID-19 сред предварително определените да играят футболисти.

Чешкият отбор трябваше да направи бързата промяна буквално минути преди началото на мача, като сред новите титуляри на терена излязоха 9-ма дебютанти.

Почти целият мъжки отбор на Чехия е бил карантиниран заедно със старши-треньора Ярослав Силхави. Това принуди треньора на националния отбор на Чехия до 18 години, Давид Холобек, да води мъжкия отбор по време на мача с Шотландия.

Независимо от големите промени в чешкия тим, младите чешки футболисти играха нелош футбол и затрудниха максимално Шотландия. Въпреки това шотландците победиха с резултат 2:1.

Този случай демонстрира „новото нормално" във футбола, при което цели отбори са принудени да се изолират заради положителна проба за коронавирус, а футболисти са наказвани заради нарушаване на правилата, които са въведени, така че да се предпазват футболните тимове от заразяване.

Звездата на ПСЖ и Франция, Килиан Мбапе, ще пропусне мача на родината си срещу Хърватия заради положителен тест за COVID-19, съобщи Френската футболна федерация в понеделник.

Във вторник двама футболисти от националния отбор на Англия бяха извадени от състава за предстоящите мачове от турнира „Лигата на нациите", защото са се срещали с жени извън изолирания хотел, в който се намира целият английски отбор. Това се счита за нарушаване на правилата за безопасност във връзка с COVID-19.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: