Спайдърмен отново намери пътя към приходи над $ 1 милиард

Спайдърмен отново намери пътя към приходи над $ 1 милиард Снимка: lfattoquotidiano.it

След „Завръщане у дома” и „Далеч от дома”, третият филм от поредицата за човека-паяк – „Спайдърмен: Няма път към дома” стана първият филм от периода на пандемията, спечелил над един милиард долара в световния боксофис.

Филмът грабна и титлата за най-касов филм за 2021. Лентата победи произведения в Китай епос за Корейската война „Битката при езерото Чанджин”, чиито печалби надхвърлиха $ 905 милиона.

Според компанията за анализ на медийни данни Comscore, последният филм, спечелил над $ 1 милиард, е "Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър" от 2019 г. От началото на пандемията няма друга холивудска продукция, доближила се до това ниво в боксофиса. 

Рекордьорът на Marvel Cinematic Universe - „Спайдърмен: Няма път към дома” прехвърли милиарда през уикенда, отбелязвайки приходи от $ 1.05 милиарда. Копродукцията на Sony и Disney достигна това ниво по-малко от две седмици след премиерата си, върлеки последната ковид-вълна на Omicron и опасенията за ограничаване на събитията, провеждани на закрито. Създателите му не случайно говорят за „първия милиард”, тъй като филмът все още не е пуснат в Китай – най-големият кинопазар в света за момента.

В „Спайдърмен: Няма път към дома” в ролята на Питър Паркър се превъплъщава Том Холанд, заедно със Зендая като MJ и Бенедикт Къмбърбач в ролята на магьосника Доктор Стрейндж. 

Формулата за човека-паяк на Disney, Marvel Studios и Sony от 2015 г. се оказа изключително печеливша – вторият филм от поредицата „Спайдърмен: Далеч от дома” през 2019 г. също се записа в клуба на милиардерите с приходи от глобалната продажба на билети на стойност $ 1.132 милиарда, според Comscore.

Последният филм на MGM за Джеймс Бонд „Няма време за умиране” се класира втори в холивудската продукция както за 2021, така и за периода на пандемията, с приходи от $ 774 милиона.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: