CNN: САЩ имат четири седмици, за да спрат руската инвазия в Украйна

CNN: САЩ имат четири седмици, за да спрат руската инвазия в Украйна

Президентът на САЩ Джо Байдън е наредил да се използват всички инструменти за възпиране на руския президент Владимир Путин от "нахлуване" в Украйна, е съобщил източник за CNN

Според него администрацията смята, че има само четири седмици за това. Каналът твърди, че Байдън се страхува от повторение на грешките от 2014 г., когато беше вицепрезидент.

„Всичко, което правим, е добре изчислено. Но имаме само около четири седмици, за да направим това“, е казал източник от администрацията на Джо Байдън за CNN.

Събеседниците на канала отбелязват, че през 2014 г. са наложени санкции на Русия, които са насочени основно към ограничаване на средносрочното и дългосрочно развитие на „конкретни държавни компании чрез ограничаване на достъпа им до капиталови пазари и американски технологии“. Източникът на CNN е заявил, че новите санкции "ще бъдат огромни, незабавни и ще доведат до значителни разходи за руската икономика и финансова система".

ЕС и САЩ по-рано предупредиха Русия за последствията от нахлуването в Украйна. В същото време САЩ и Великобритания не планират да изпращат войски за защита на Украйна от Русия. Според Bloomberg САЩ призовават ЕС да подготви санкции срещу руската енергетика и банките. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: