Съд в САЩ одобри задължителната ваксинация на служители на големи компании

Съд в САЩ одобри задължителната ваксинация на служители на големи компании Снимка: https://pixabay.com/

Федералният апелативен съд на САЩ за шести окръг в Охайо разреши задължителната ваксинация на служители на големи компании срещу COVID-19, съобщава вестник "Вашингтон пост"

На 4 ноември Администрацията по безопасност и здраве при работа (OSHA, част от Министерството на труда на САЩ) нареди на всички национални компании с повече от 100 служители да ваксинират своите служители срещу коронавируса не по-късно от 4 януари 2022 г. В отговор 11 щата оспориха решението на правителството.

Коалицията от щати, които се противопоставиха на задължителната ваксинация и също призоваха за прекратяване на процедурата, включва Мисури, Аризона, Небраска, Айова, Арканзас, Монтана, Ню Хемпшир, Южна Дакота, Северна Дакота, Аляска и Уайоминг.

В началото на ноември Апелативният съд на Тексас спря решението на правителството. Решението на съда е взето във връзка със "сериозни законодателни и конституционни въпроси".

Както пише The Washington Post, веднага след като съдът в Охайо отмени решението на съда в Тексас, делото отиде във Върховния съд на САЩ. То ще се гледа на 4 януари. Според американската конституция решението на Върховния съд ще бъде окончателно.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: