Повече от 62 % от малките ученици вече са се върнали в училище

Повече от 62 % от малките ученици вече са се върнали в училище Снимка: https://pixabay.com/

Над 62% от учениците от I до IV клас вече учат в клас след тестване за COVID-19 два пъти в седмицата, съобщиха от МОН

Близо 146 000 деца от начален етап се върнаха в училище след съгласие на родителите им да бъдат изследвани с щадящи тестове като условие за безопасно присъствено обучение.

В училище са почти 9000 паралелки в общините със заболяемост над 250 на 100 000 души. Това са малко над 73% от всички паралелки в начален етап в страната.

Това показва обобщената информация на регионалните управления на образованието за присъственото обучение на малките ученици през седмицата от 15 до 19 ноември включително.

За дните от 15 до 19 ноември в клас без тестване са се върнали и 3573 деца, защото имат документ за преболедуване или наличие на антитела, каквито са изискванията на здравните власти.

Общо 63 ученици са дали положителен резултат за COVID-19 от 10 ноември до края на миналата седмица. За същия период е установена зараза при 26 учители и 16 непедагогически специалисти.

Осигурени са тестове за малките ученици до края на тази седмица. Очакват се нови доставки, които ще бъдат разпределени в рамките на 24 часа.  

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: