В Гърция тайно инжектирали на антиваксърите физиологичен разтвор

В Гърция тайно инжектирали на антиваксърите физиологичен разтвор Снимка: https://pixabay.com/

В Гърция антиваксърите плащали по 400 евро на лекарите, за да им инжектират физиологичен разтвор вместо ваксина

Лекарите обаче вземали парите и им инжектирали Phizer, за да избегнат проблеми в работата. Това съобщи гръцкият канал Mega TV.

Местните медии съобщават за случаи на фалшифицирани сертификати за ваксинация. Смята се, че лекари в цялата страна са издавали документи на граждани без ваксинация или след инжектиране на физиологичен разтвор. По предварителни оценки повече от 100 хиляди души са получили фалшиви сертификати. От Министерство на вътрешните работи съобщиха, че измамниците са по-малко, но този проблем все пак съществува.

Гръцкият журналист Сократес Граматикопулос казва, че неваксинираните гърци сега си правят PCR тестове два пъти седмично, което би могло да подтикне хората към подобни измами.

"Хората, както се казва, за да се отърват от проблеми, си служили с незаконни методи. За съжаление, лекарите им съдействли, а  през лятото бяха въведени глоби до 300-500 евро. За неголеми фирми глобата е в размер на 1,5 хил. Сега се  обсъжда наказанието на онези медицински работници, които също са нарушили закона, като ги грози лишаване от лиценз за извършване на дейност", казва той.


Сега гръцките власти трябва да оценят реалната епидемиологична ситуация в страната. Антиковидните мерки вероятно ще бъдат затегнати.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: