Тийнейджър сатанист е осъден на доживотен затвор за двойно убийство

Тийнейджър сатанист е осъден на доживотен затвор за двойно убийство Снимка: elink.io

Даниал Хюсеин е само на 18 години, когато в ранните часове на 6 юни миналата година намушква смъртоносно две сестри на 46 и 27 години при случайна среща във Фрайънт Кънтри Парк в лондонския квартал Уембли.

Майката на сестрите, бивша учителка и пенсиониран духовник към Англиканската църква, каза, че „никога не се е сблъсквала с такова зло“ и се опасява, че Хюсеин може да се  превърне в „машина за убийства“, ако някога бъде освободен от затвора.

В подкрепа на това е и подписано с кръв писмо на убиеца, в което се кълне, че в името на измислен демон, ще убие шест жени и така ще направи и жертвоприношение, за да спечели джакпота от лотарията Mega Millions Super Jackpot на стойност £321 милиона..

Заради възрастта му, 19-годишният сега Хюсеин е осъден да излежи най-малко 35 години зад решетките, преди да може да моли за освобождаване, съобщава ВВС.

Според съда, Хюсеин е проявил „очевидно безгрижие“ след убийствата, с които е лишил от живот двете жени и е разбил живота на близките им. Подсъдимият се яви на изслушването на присъдата чрез видеовръзка, заради огнище на Covid-19 в крилото на затвора, където е въдворен, демонстрирайки отново безгрижно поведение.

Хюсеин, който е диагностициран с разстройство от спектъра на аутизма, категорично е отказал да поеме отговорност за убийствата, настоявайки, че лицето му е било фотошопирано върху кадри от камери за видеонаблюдение и са били подхвърлени опровергаващи доказателства, които го свързват с престъплението. 

Според прокурора, престъплението няма нищо общо с психическото му здраве, а е продукт на вярата му в сатанизма, довела до налудничавата идея да спечели финансови облаги. Преценката на съда е, че Хюсеин е действал съзнателно, скрил е телата на жертвите си в храстите и е изхвърлил телефоните им в близкото езеро. 

На 15 години Даниал Хюсеин е бил насочен към програма за превъзпитание, след като в компютъра му са открити матепиали, предполагащи радикализиране. Преди около две седмици жертва на подобно убийство стана британският депутат Дейвид Еймс.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: