Над 500 хил. лв. ще бъдат вложени в добив на варовици от находище „Кубрат“

Над 500 хил. лв. ще бъдат вложени в добив на варовици от находище „Кубрат“ Снимка: pixabay

Фирма „Тони Тодоров“ ООД, гр. Перник, ще добива строителни материали - варовици, от находище „Кубрат“, разположено в землището на с. Муселиево, област Плевен.

Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание, с което дружеството е определено за концесионер на находището. Концесията се предоставя за срок от 35 години, като през този период „Тони Тодоров" ООД ще вложи над 500 хил. лв. за добива.

Очакваните концесионни плащания за целия период на договора надхвърлят 800 хил. лв. В съответствие с изискванията на Закона за подземните богатства приходите от тях постъпват в държавния бюджет и в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е община Никопол.

Шуменското дружество „Барс“ АД ще добива строителни материали - варовици, от находище „Ламбурлука", разположено в землището на с. Веселиново, община Смядово, област Шумен. Това е регламентирано в решение на Министерския съвет, взето на днешното му заседание, с което фирмата е определена за концесионер на находището.

Концесията се предоставя за срок от 21 години.


През този период концесионерът ще вложи около 50 хил. лв. за добива. Очакваните концесионни плащания за целия период на договора ще надхвърлят 450 хил. лв. без ДДС. По закон тези суми постъпват в бюджета на общината по местонахождение на концесионната площ - в случая това е община Смядово.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: