"Унижение на човешкото достойнство" на мигрантите

"Унижение на човешкото достойнство" на мигрантите Снимка: You Tube

Human Rights Watch обвинява Франция

Френските власти са отговорни за тежкото положение на мигрантите, в това число и деца, които са принудени да оцеляват в околностите на Кале в северната част на страната, се казва в доклад на неправителствената организация Human Rights Watch, публикуван в четвъртък.

Бежанският лагер, известен като" Джунглата", беше демонтиран преди пет години, но проблемът си остава и повече от хиляда души продължават да живеят в палатки на френския бряг на Ламанша с надеждата да стигнат до Великобритания. Човешкото им достойнство редовно се унижава.

"Властите най-накрая трябва да започнат да помагат на хората, а не да ги преследват, като непрекъснато нарушават правата им", казва говорителката на Human Rights Watch.

В доклада на защитниците на правата на човека се отбелязват ежедневните полицейски посещения, демонтирането на самоделните селища, ограничаването на достъпа на бежанците до хуманитарна помощ. 

Властите са обвинени, че жестокото отношение към мигранти се прилага, за да ги принуди да напуснат Кале и постоянно да променят убежището си. В същото време не им се предоставя никаква алтернатива: помощ с документи или жилища.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: