Мъж улови алигатор с контейнер за боклук и стана звезда в социалните медии

Мъж улови алигатор с контейнер за боклук и стана звезда в социалните медии Снимка: pixabay.com

Опасният лов е заснет от охранителна камера

Кадрите показват гигантски алигатор на дворна алея, в рисков опит, герой от Флорида, вместо да извика професионалист, решава да вземе нещата в свои ръце. Използвайки празен контейнер за боклук, мъжът започва нещо като ритуален ловен танц с алигатора, опитвайки се да го накара да влезе в коша. В крайна сметка, маневрите успяват, праисторическото същество вкарва главата си в контейнера, бързият ловец ловко го изправя и капанът за алигатора щраква

„Зрелището ще качи пулса ви в гърлото”, коментира indy100.com.

Клипът е публикуван в социалните мрежи, за по-малко от ден е гледан над половин милион пъти, събрал е над 105 000 „лайка” и повече от 4 000 хиляди коментара – едни му се възхищават, други подхвърлят, че успехът се дължи на чорапите и чехлите Adidas, трети се шегуват – „Забравих, денят на алигатора след деня на боклука ли е?”, а един обобщава: „Този ​​човек от Флорида е герой на месеца”.

Но... както навсякъде днес, и тук защитниците на правата на животните си казват думата. В коментарите си те изразяват загриженост за благосъстоянието на животното (не за ловеца) и подчертават, че хуманната практика е да потърсите професионалист, вместо да се правите на герои, защото може да нараните живинката. Добър съвет – по-скоро за ловеца. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: