За пръв път в Русия: Доставка на храна с частен самолет, поднесена от готвачите

За пръв път в Русия: Доставка на  храна с частен самолет, поднесена от готвачите

Стартира първата в Русия услуга „Доставка на храна с частен самолет“

Доставката ще се извършва по маршрута Сочи-Москва. На разположение на клиентите от Москва ще е шестстепенно меню, предоставено от бранд-готвача на ресторант Brunello Иля Захаров, съобщава РБК.

Гастрономическият комплект включва: тарталетка с японска риба тон оками; авокадо с месо от раци и черен хайвер, който се отглежда специално за ресторанта от най-добрата ферма за хайвер в Русия; запечен праз лук с аспержи, бадеми и черен хайвер; стек от чилийски лаврак с уасаби; телешки език с аспержи, зелен грах и крем от овче сирене; лимонов тарт със сорбет от бергамот.

Ястията ще се приготвят с продукти от южната част на Русия и съставки от цял свят. Поръчките ще се правят чрез приложението Яндекс Храна, с кликване върху иконката „Доставка със самолет“.. След това ресторантът ще се свърже с клиента, за да уточни подробностите. Готвачите на заведението ще излетят за Москва в рамките на 48 часа - те, заедно със заготовките, ще пристигат с частенсамолет от Сочи и влязат в дома на клиента. Там ще приготвят ястията и ще ги сервират в колекционерски съдове. С организацията на такава доставка с джет се е заел флагмантският ресторант Brunello.

"Доколкото ми е известно, подобна услуга няма аналози на руския гастрономически пазар. На мен и на целия ни екип, разбира се, ни е приятно да бъдем първопроходци и да участваме в една толкова  необичайна и ярка инициатива. Сега желаещите ще могат да се насладят на кухнята на Brunello, без да напускат столицата.

Ние разбираме, че поръчката на такава услуга е емоционален акт, който не трябва да се разглежда от гледна точка на ежедневните и рационални принципи. Наши клиенти ще са страстните ценители на висшата кухня, жадуващи да получат от живота всичко най-необичайно и ексклузивно.

Очакваме с нетърпение да се отправим към първия си гастрономически полет, за да влезем веднъж завинаги в историята на руския ресторантьорски бизнес", казва Иля Захаров, бранд-готвач на заведението.

Услугата ще бъде достъпна за жителите на Москва и близките райони, а поръчките за първия полет ще се приемат до 30 септември.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: