Кола за тийнейджъри бе представена от Opel

Кола за тийнейджъри бе представена от Opel Снимка: autonews.ru

Германският автомобилен концерн Opel представи суперкомпактния електроавтомобил Rocks-e с мотор от 8 коня и пробег до 75 км.

В Германия моделът е в категорията на двигатели с мощност под 6 kW, които могат да се управляват от водачи над 15-годишна възраст.

Opel Rocks-e е версия на компактния Citroen Ami, който направи дебюта си през 2019 г. Главните характеристики на тези коли са асинхронните врати, които се отварят във всички посоки, идентичните предни и задни панели, както и панорамен покрив.

Количката е дълга 2.41 м, широка – 1.39 м., а теглото ѝ, заедно с батерията, е 471 кг. Проектантите казват, че в салона на Opel Rocks-e спокойно могат да се настанят двама души, с височина до 1.90. В задната част има отделение за багаж и специално окачване за чанта с размери XXL

Водачът разполага с малък дисплей, на който може да следи режима на движение, скоростта, нивото на батериите и оставащия пробег. Освен това на таблото има гнездо за смартфон, като чрез мобилно приложение водачът може да получи и допълнителна информация.

Opel Rocks-e се задвижва от един компактен електромотор с мощност 5,5 kW, т.е., 8 конски сили. Максималната скорост е 45 км. в час, а при напълно заредена батерия пробегът достига 75 км. 

Мини-електромобилът ще започне да се продава в Европа още тази година. Цената му още не е ясна, но „братовчедът” Citroen Ami във Франция струва €6 900.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: