Microsoft ще изисква пълна ваксинация от служители и посетители

Microsoft ще изисква пълна ваксинация от служители и посетители Снимка: pixabay

Microsoft ще изисква служителите и посетителите на офисите да бъдат напълно ваксинирани срещу коронавируса, съобщава The Verge

„От септември ще изискваме доказателства за ваксинация за всички служители, доставчици и всички гости, влизащи в сгради на Microsoft в САЩ.

Продължаваме да анализираме ситуацията на местно ниво във всеки регион / държава / щат, където оперираме, и ако е необходимо, ще коригираме датите и правилата “, се казва в писмото.

Компанията уточнява, че правилата ще бъдат коригирани само за определени категории офис служители, които не могат да бъдат ваксинирани срещу коронавирус по медицински или религиозни причини. Предполагаемата дата за откриването на офисите на Microsoft в САЩ - не по -рано от 4 октомври т. г.

По-рано беше съобщено, че властите на американските щати на фона на увеличаване на броя на случаите на заразяване с COVID-19 започнаха да затягат изискванията за задължителна ваксинация. 

Тази политика се дължи преди всичко на факта, че администрацията на президента на САЩ Джо Байдън проучва възможността да лиши от федерални субсидии  институции с неваксинирани служители, насърчавайки ги да въведат задължителни ваксинации.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: