Ваканция с маски

Ваканция с маски Снимка: pixnio.com

По време на отпускарския сезон европейските страни въвеждат свои правила и мерки против коронавируса

В разгара на отпускарския сезон повечето европейски страни запазват и дори затягат мерките за ограничаване на коронавируса и туристите трябва да се въоръжат с търпение, за да се запознаят с правилата във всяка отделна държава, пише изданието Euronews.

Германия поставя в челните редици риска от внасяне на инфекцията отвън, а фокусът на вниманието на властите са пристигащите от чужбина. При влизане в страната се проверяват абсолютно всички, но строгостта на контрола се определя от епидемиологичната ситуация в региона, откъдето е пристигнал човекът.

„При влизане в страната трябва да покажете отрицателен тест и паспорт“, разказва германска туристка на летището в Мюнхен.

„А ние получихме съобщение за необходимостта да спазваме карантина и различни предписания“, съобщава друга жена.

„Контролът би могъл да бъде малко по-строг“, е друго мнение.

На остров Корсика местните жители са възмутени от решението на властите да затегнат режима на маските на открито. Сред хората нараства недоверието. Александра работи в туристическия сектор. Според нея след разхлабването на мерките през лятото, което позволява да се приемат гости и да се печели от туризъм, през есента вероятно ще последват карантина и глоби...

В Италия поддръжниците на движението за борба с ковид-ограниченията са заети с твърде много работа: в страната е на път да влезе в сила цифров санитарен пропуск. Неотдавна в Рим се проведе протест, който събра стотици хора.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: