Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда

Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда Снимка: mtitc.government.bg

С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден

Изпитите на кандидатите за водачи в София ще се провеждат в реновирана сграда. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров по време на откриването на залата в Областния отдел на ИА „Автомобилна администрация“ в София.

 По думите му новите изпитни зали са отделени от основната сграда, в която са разположени служителите на областния отдел, което ще раздели потоците от хора. „Това значително ще подобри средата за работа на служителите, както и условията за кандидатите при полагане на теоретичните изпити“, изтъкна Георги Тодоров.

Министърът посочи, че в реновираната сграда е обособено и място за изчакващите кандидати, с наличен санитарен възел, като е осигурен лесен достъп и за кандидати с увреждания.

„Капацитетът на всяка от двете зали е увеличен с две изпитни места – от 11 на 13. На ден в София минават 6 групи на изпит. С новата организация ще бъдат изпитвани с 24 кандидати повече на ден. Продължаваме обновяването и в други дирекции. В Благоевград вече има нова изпитна зала, в едно с гише за обработка на административните документи“, допълни министър Георги Тодоров.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: