Екологичното министерство отваря вратите си за неправителствения сектор

Екологичното министерство отваря вратите си за неправителствения сектор Снимка: БНР

Изпълнителната агенция по околна среда ще мине на пряко подчинение на министъра на околната среда и водите

Министърът на околната среда и водите Асен Личев реши всеки петък от 14,00 ч. да се провеждат срещи с представители на неправителствени организации, свързани с опазването на околната среда и екологията. Това съобщиха от пресцентъра на Минстерството на околната среда и водите.

Пред своите заместници министърът заяви: „Искам открит диалог с всички, които работят в сферата на екологията. Каузата за чиста природа и опазване на околната среда е обща. Отваряме вратите на министерството за всички съмишленици.“

Междувременно министър Личев посети Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС) и се срещна с изпълнителния й директор. Беше взето решение агенцията да мине на пряко подчинение на министъра. Тя проектира и управлява Националната система за мониторинг на околната среда и информацията за състоянието на компонентите и факторите на околната среда за територията на цялата страна. По думите му данните от системата вълнуват цялото общество. „Ние сме длъжни да гарантираме лесен достъп до информацията за всеки български гражданин“, категоричен беше министърът.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: