Петролът поскъпва на фона на засиленото търсене

Петролът поскъпва на фона на засиленото търсене Снимка: pixabay

Индикаторът на търсенето на петролни продукти в САЩ се повиши до максимум след повече от два месеца, съобщава Bloomberg

В същото време данните на Министерството на енергетиката на САЩ, публикувани в сряда, показват максимално намаляване на запасите от дестилати в страната от началото на март.

Потреблението на горива в Китай може да се увеличи с оглед на предстоящия дълъг уикенд, тъй като китайците традиционно пътуват активно по време на празниците.
 

Пандемията от COVID-19 продължава, но търсенето на петрол се възстановява стабилно благодарение на нарастващото потребление в САЩ и континентален Китай", смятат от консултантската компания IHS Markit.  

Цената на юнските фючърси на Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин бе 67,44 долара за барел, което е с 0,17 долара (0,25%) по-високо от цената в края на предишната сесия. След търговията в сряда тези фючърси поскъпнаха с 0,85 долара (1,3%) - до 67,27 долара за барел.

Цената на фючърсите на суров петрол WTI за юни при електронна търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) преди обяд бе 64,01 долара за барел, което е с 0,15 долара (0,23%) по-високо от нивото в края на предходната сесия. В сряда стойността на тези фючърси се увеличи с 0,92 долара (1,5%) до 63,86 долара за барел.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: