Сърбия: От ръба на финансовия колапс до най-високия ръст в Европа

Сърбия: От ръба на финансовия колапс до най-високия ръст в Европа

Продължаваме борбата за повишаване жизнения стандарт на сръбските граждани, коментира финансовият министър на страната Синиша Мали

Министърът на финансите на Сърбия Синиша Мали публикува нов доклад на Фонда на сръбския народ и държавата. В него той обяснява как Сърбия е станала лидер в региона от страна, намираща се на ръба на финансова катастрофа, съобщи сръбската информационна агенция RTS.

В обширна статия, озаглавена „Две десетилетия на икономическата политика на Сърбия - от финансовия крах до стабилизация и ускорен растеж", Мали преди всичко разглежда икономическата политика до началото на световната криза през 2008 г. 

Той разглежда „болезнената, но необходима терапия" по време на тази криза, която включва фискална консолидация и програма за икономически реформи. Анализира също така и макроикономическите събития от 2019-2020 г. И накрая продължаване на борбата за повишаване жизнения стандарт на сръбските граждани. 

„След пълната финансова катастрофа на страната, която бе на ръба на финансов колапс, ние достигнахме стабилна икономика, лидерство в региона и създадохме държава, която регистрира най-високите темпове на икономически растеж в Европа", коментира финансовият министър Мали (на снимката).

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: