Кабинетът отпусна 20 млн. лева за закупуването на 10 нови метровлака

Кабинетът отпусна 20 млн. лева за закупуването на 10 нови метровлака Снимка: МС

20 милиона лева отпусна правителството на Столичната община по време на редовното заседание на кабинета

Средствата се предоставят за придобиването на нови 10 метровлака за третата линия на метрото и за доставка и монтаж на преградни врати за метростанции от първия и втория метродиаметър.

„С тези 20 милиона лева ще успеем да направим окончателното плащане за закупуването на 10 нови метровлака, които напълно осигуряват дейността на цялата трета линия на метрото“, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Тя отбеляза, че за 4 години са изградени 12 километра с 12 станции от третата линия на метрото. Кметът на Столична община акцентира, че през последните години държавата е оказала съдействие за реализирането на три големи приоритета за столицата: строителството на метрото, довършването на Южната дъга на Околовръстното шосе и изграждането на училища и детски градини, за което целево бяха отпуснати 70 милиона лева от Министерския съвет.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че скоро се очаква да приключи разширението на Околовръстния път в отсечката от квартал „Младост“ до АМ „Тракия“ и веднага след това ще започне строителството в участъка между АМ „Струма“ и булевард „Цар Борис III“. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: