Emirates продължава да намалява персонала си

Emirates продължава да намалява персонала си Снимка: ЕРА

Emirates, една от най-големите авиокомпании за дълги разстояния в света, започна ново постепенно съкращаване на персонала на фона на проблемите поради пандемията от коронавирус.

Компанията планира хиляди допълнителни съкращения на работни места, казаха източници от компанията.

Източници заявиха при условие на анонимност, че се очакват още уволнения тази седмица, включително пилоти на Airbus A380 и на Boeing 777.

Без да разкрива подробности, говорител на авиокомпанията каза пред „Ройтерс", че някои служители са уволнени. „Предвид значителното въздействие, което пандемията оказва върху нашия бизнес, ние просто не можем да поддържаме излишни ресурси и трябва да коригираме размера на работната си сила в съответствие с намаляването на нашите операции“, каза той.

Обещанието на правителството на Дубай да предостави на Emirates нов капитал ще му позволи да „поддържа квалифицираната си работна сила“, заяви държавната авиокомпания на 10 май. От тогава до момента компанията е уволнила редица служители, включително стажанти-пилоти и кабинен екипаж.

Напускащият президент Тим ​​Кларк заяви, че на Emirates може да са необходими четири години, за да възобновят полетите до всички 157 международни дестинации, които са обслужвали преди пандемията.