Петролът Brent поскъпна до 64,64 долара за барел

Петролът Brent поскъпна до 64,64 долара за барел Снимка: unsplash

Котировките на петрола продължават да се покачват в четвъртък, пазарът очаква ключова среща на министрите на страните, участващи в споразумението OPEC+, при липса на ясни сигнали за това колко продукция ще се върне на пазара

Тази сутрин майските фючърси на Brent поскъпнаха на лондонската борса ICE Futures с 0,57 долара (0,89%) до 64,64 долара за барел. В сряда Brent поскъпна с $ 1,37 (2,2%) - до $ 64,07 за барел.

В същото време априлските фючърси за WTI поскъпнаха при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) с 0,48 долара (0,78%), до 61,76 долара за барел. По време на предишната сесия те се повишиха с 1,53 долара (2,6%) - до 61,28 долара за барел.

Заседанието на Комитета за мониторинг на министрите на ОПЕК (JMMC) на 3 март приключи, без да се отправят препоръки за срещата на министрите.

„Резултатът от днешната среща на ОПЕК+ ще бъде ключов за бъдещата посока на петролния пазар", заяви Уорън Патерсън, мениджър на стоковата стратегия в ING Bank NV, пред Bloomberg. Той очаква, че общото производство на петрол от страните от ОПЕК+ ще се увеличи с 1,5 милиона барела на ден от април, включително поради отказа на Саудитска Арабия от доброволни ограничения на производството.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: