Какво характеризира успешния бизнесмен?

Какво характеризира успешния бизнесмен?

Когато решите да се включите в истинския бизнес, трябва да сте готови да рискувате.

Ето няколко качества на успешния предприемач, как той или тя изграждат екипа си и го управляват успешно.

 

Каквото и да е предизвикателството, предприемачът трябва да е готов да се заеме с него, дори и да не е измислил начина, с който да му отговори. Това е  начин, по който той научава нещата, винаги е готов да ги прави, дори и да са извън зоната му на комфорт.  

 

Мислене извън стандартите...

Това, което правят бизнесмените, е да се противопоставят на стереотипа и да мислят различно от другите хора. Силната вяра ги отвежда по-нататък. Те вярват в идеята си, дори други да се откажат от нея, са готови да я осъществят. Ето приказката за основателя на Facebook Марк Зукърбърг, който лансира идея, която никой не е мислил, че ще сработи. С постоянство и решителност той направи Facebook повече от успешна фирма! За да ръководиш една фирма, трябва да мислиш по различен начин и да продължаваш да развиваш идеята.

 

Никога няма да прекосите океана, ако не  изгубите  брега от погледа си. (Христофор Колумб)

 

Споделяне на идеи и мнения

Когато тези хора имат мнение, те го споделят с всички останали и не го държат само за себе си. Тъй като знаят, че това споделяне на идеята с всички останали може да доведе до много по-добра идея от оригиналната и тя може да формира  още по-добра идея. Така че човек трябва да говори и да изразява своите мнения и мисли. Но невинаги се случват хубави неща, предприемачите, въпреки че се съобразяват с чувствата на другите, не се страхуват да не се съгласят с мнението им, ако смятат, че това не е правилно.

 

Опитайте се да не ставате човек на успеха, а по-скоро се опитайте да станете  стойностен човек. (Алберт Айнщайн)

 

Не се отказвайте,  каквото и да се случи !

 

Предприемачът трябва да опита много горчиви неуспехи, преди да успее да вкуси сладък успех. В историята няма нито един човек, който да постигне успех само за няколко дни. Той трябва да се стреми силно към успеха и да се изправи срещу всяка пречка по пътя си, за да проправи път за себе си. Нищо не става лесно в живота и има много препятствия, с които човек трябва да се сблъска, важното е, сблъсквайки се с тях,  да не  се откажеш. Напротив, той трябва да се мотивира от това...

 

Всичко, което някога сте искали, е от другата страна на страха. (Джордж Аддайър)

Съсредоточете се върху позитивното

Това е друга важна черта на успешните предприемачи. Те игнорират хейтърите и се фокусират върху това, което е важно. Въпреки че критиката е важен аспект за успеха, то непрекъснатото слушане на критика не е добро нещо. Понякога има някои неща, които просто трябва да пренебрегнете, без значение какви са или откъде идват, и да се концентрирате само върху положителните. Хейтърите или хората, които не искат да ви видят успешни, ще ви захранят с отрицателни истории или други неща, които може да пречат на успеха ви, но в един момент просто ще трябва да ги игнорирате и да продължите напред.

 

За да успеете в живота, имате нужда от две неща: невежество и увереност. (Марк Твен)

Те правят нещата да се случват

Безстрашните предприемачи са тези, които всъщност правят това, което другите само мислят да правят или имат желанието да правят. Едно е да мечтаеш, но да предприемеш стъпки към мечтата е нещо, което предприемачите трябва да имат. Те набелязват своята мечта, изследват всички вероятни препятствия и намират път към нея.

 

Печеленето не е всичко, но да искаш да спечелиш е. (Винс Ломбарди)

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: