HP и Microsoft представиха новото поколение геймърски VR шлем

HP и Microsoft представиха новото поколение геймърски VR шлем Снимка: HP

Новата версия на шлем за виртуална реалност Reverb G2 е разработена съвместно.

Новият модел, който излиза в продажба през есента, запази усъвършенстваните характеристики на своя предшественик и получи редица подобрения. Целевата му аудитория вече не е толкова бизнес потребители, колкото геймъри.

Разделителната способност на вградените дисплеи - 2160 x 2160 пиксела на око - е максималната. Версията на Reverb, която имаше проблем с „размазване на изображения е вече в миналото, отбелязва The Verge. В новия модел HP е с подобрен обектив и матрици на дисплея и премахва този недостатък. Разстоянието между лещите може да се регулира, което липсва на много от по-евтините VR устройства.

 

Шлемът ще използва същата система за проследяване в пространството като другите устройства с поддръжка на платформата Windows Mixed Reality. Въпреки това тук има още камери: в допълнение в предната част на шлема са добавени още две. Благодарение на това устройство Reverb се доближава до конкурентите от Facebook - Oculus Rift или Quest.

Въпреки че при разработването на Reverb G2 се отчита опитът на Valve при разработването на индексния шлем, новостите на HP и Microsoft не поддържат скоростта на опресняване на дисплея, увеличена до 120 Hz, а само 90 Hz. 

Контролерите също се прекрояват - те стават по-удобни, в духа на Oculus Touch, с два допълнителни бутона за всяка ръка и без тракпад/тъчпад. Според говорителя на HP Джон Лудвиг, задачата на разработчиците е била да осигурят най-доброто потапящо игрово изживяване. Нищо обаче няма да попречи да използвате новия продукт за работни цели, които не са свързани с игри.

В САЩ устройството ще влезе в продажба на директна цена от 649 долара за Pro Edition версия - това е значително по-скъпо от Oculus Rift S, но по-малко от Valve Index.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: