Boeing 737-500 изчезна от радарите в Индонезия (обновена)

Boeing 737-500 изчезна от радарите в Индонезия (обновена)

Самолетът е изгубил 3000 метра височина за по-малко от минута, веднага е предприета спасителна операция

На борда на катастрофиралия пътнически самолет са били 65 човека. Индонезийските власти официално потвърдиха катастрофата на Боинг 737-500, изпълняващ вътрешен полет.

Агенцията по издирване и спасяване на Индонезия съобщи, че е предприела операция, след като е изгубена радиовръзката с рейс на Sriwijaya Air, излетял от Джакарта, съобщава информационната агенция  Bloomberg.

Намерени са няколко отломки от самолета. Спасително-издирвателната операция е силно затруднена от настъпилата нощ.

Самолетът Боинг 737-500 е излетял от индонезийската столица Джакарта по посока на град Понтианак на остров Калимантан - една от провинциите на Индонеция, разположена точно на екватора.  

Прес-аташето на Министерството на транспорта Адита Иравати съобщи, че властите са започнали разследване на инцидента по известните към момента факти.

"На този етап ние разследваме и съгласуваме действията си с издирвателно-спасителната агенция и Националния комитет по безопасност на транспорта. В хода на разследването ще публикуваме повече информация", каза тя. 

Според данни от Flightradar24, самолетът е изчезнал от радарите четири минути след излитането и за по-малко от минута е изгубил повече от 3 хиляди метра височина. 

На този етап не се съобщава броят на пътниците и екипажа.

(На снимката: започна спасителна операция на предполагаемото място на катастрофата)

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: