Аватар с изкуствен интелект може да поддържа разговор с хора

Аватар с изкуствен интелект може да поддържа разговор с хора Снимка: pixabay

Изследователи от Съединените щати представиха два модела, базирани на изкуствен интелект, които могат да водят обикновени разговори с хора, съобщи venturebeat.

Така инженерите искат  да подкрепят хората, докато преминават през строгите карантинни мерки поради пандемията от коронавируса.

Fable Studio представи два цифрови аватара с изкуствен интелект, които имитират реални разговори. Инженерите са ги нарекли Чарли и Бек и твърдят, че те водят същите разговори като обикновените хора. Компанията разчита техните герои да имат успех на пазара, тъй като хората търсят забавления по време на пандемията.

Fable Studio стартира като стартъп за развлечения с виртуална реалност (VR) и дори спечели награда "Еми" за Wolves in the Walls. Сега обаче компанията е излязла отвъд виртуалната реалност и се е фокусирала върху създания с изкуствен интелект.

Можете да тествате аватарите на уебсайта на компанията. Персонажите работят с помощта на технология за създаване на маркери, инструмент с ИИ, който съживява героите чрез визуални ефекти, диалог, глас и анимации.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: