Безплатно помагало за онлайн работа за учители е хит в интернет

Безплатно помагало за онлайн работа за учители е хит в интернет Снимка: pixabay

Учителка от Гимназията по хранителни технологии в Горна Оряховица и преподавател от Стопанската академия в Свищов разработиха ръководство за учители. С негова помощ техните колеги ще могат по-лесно да преподават в електронна среда през платформата „Майкрософт Тиймс”.

Камелия Божинова и съпругът ѝ професор Божидар Божинов са разработили и разпространяват помагалото безплатно, съобщи БНР. Ръководството се радва на голям интерес и още в първия ден от появата си, е било изтеглено над 20 хиляди пъти. То е препоръчано и от Министерството на образованието и науката. 

Разработката е илюстрирана със снимки и е написана на много достъпен език. Според създателите й въпреки електронните обучения за педагозите и многото видео уроци в интернет, до момента не е имало помагало на български език, обясняващо стъпка по стъпка с текст и изображения как бързо и лесно може да се работи с платформата Microsoft Teams, както и с различни други приложения в облачна среда.  

Помагалото ще помогне на учителите да провеждат срещи онлайн, да възлагат и проверяват домашните работи,  да си споделят екрана и много други полезни и необходими инструменти за работа. 

Авторите на ръководството са започнали подготовка на подобно помагало и за учениците и техните родители.

Ръководството може да бъде изтеглено напълно безплатно от платформата ResearchGate.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: