Тръмп може да се кандидатира отново за президент

Тръмп може да се кандидатира отново за президент Снимка: pixabay.com

Това може да се случи при поражение от Байдън тази година

Бившият изпълняващ длъжността „началник на кабинета“ на Доналд Тръмп, Мик Мълвани, заяви, че очаква настоящият президент на САЩ да се кандидатира отново през 2024 г., ако претърпи поражение на изборите през тази година. 

 

Мога с увереност да заявя, че той ще бъде сред кандидатите за президентския пост през 2024 година, ако не успее да спечели сега. Той не обича да губи.“, заяви Мълвани по време на онлайн среща, организирана от Инситута за международни и европейски отношения в Дъблин.

След края на настоящите избори кой ще бъде водещият кандидат на Републиканската пария за 2024 година? Според мен е видимо, че всички се питат дали това не може отново да е Тръмп“.

 

Според Мълвани, възрастта на Тръмп не бива да бъде пречка за Републиканската партия отново да го избере за свой кандидат. След 4 години Тръмп ще бъде на практика по-млад, отколкото е сега кандидатът за президент на Демократическата партия, Джо Байдън. 

На следващите избори за президент на САЩ, Тръмп ще бъде на 77 години, докато Байдън ще навърши 78 на 20-ти ноември тази година. 

 

Американската конституция не разрешава на един президент да бъде на власт повече от два мандата, но никъде не се казва, че те трябва да бъдат задължително последователни такива. 

 

Мълвани не е единственият бивш член на щаба на Тръмп, който е на мнение, че ако милиардерът не успее да спечели изборите през тази година, то той ще се кандидатира отново през 2024 година. Стийв Банън направи подобни предположения през октомври, а бившият съветник на Тръмп, Брайън Ланза, заяви в интервю, че „Доналд Тръмп е в добра позиция да се яви за преизбиране на изборите след 4 години“.

 

Джо Байдън ще има възможността да изведе страната от кризата с COVID-19, като ще имаме възможност да видим неговите успехи и грешни решения. В Републиканската партия няма кой да се противопостави на Доналд Тръмп по време на номинациите за кандидат на партията за президент “, заяви Ланза.

Ако Тръмп все пак се окаже в губеща позиция на настоящите избори за американски президент, но това се случи след изключително близки резултати между него и Байдън, то настоящият президент на САЩ би бил в сериозна позиция да опита отново да спечели през 2024-та. Републиканците не биха попречили това да се случи.“, допълни Брайън Ланза. 

 

Резултатите от президентските избори в САЩ през тази година ще се окажат решаващи за политическата кариера на Доналд Тръмп.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: