Френски курорт за нудисти увеличава притесненията от зараза с COVID-19

Френски курорт за нудисти увеличава притесненията от зараза с COVID-19 Снимка: pixabay.com

Над 100 са вече заразените

Френски нудистки ваканционен курорт на брега на Средиземно море съобщи за „много тревожен" брой случаи на коронавирус, като около 100 души са заразени.

Курортът Le Cap d'Agde в южния регион Herault е приветстван като нудистки рай.

Но френските здравни власти подадоха сигнал за района в неделя относно „тревожното" разпространение на коронавирус, като 57 случая бяха съобщени в сряда и 38 миналия понеделник.

Регионалната агенция по здравеопазване (ARS) заяви, че процентът на положителните случаи на COVID-19 сред тези, които са посетили нудисткия курорт, е четири пъти по-висок от този на хората, които са останали в близкия град Адже и не са пътували до курорта.

Агенцията призова за „стриктно спазване на превантивните мерки" и заяви, че в понеделник ще бъдат проведени допълнителни тестове.

Франция има над 280 000 потвърдени случая на коронавирус и отчита над 30 000 смъртни случая.

Страната отбеляза нарастване на инфекциите, след като през май бяха облекчени противоепидемичните мерки.

В неделя Франция отчете най-високото си дневно ниво на случаи на коронавирус от края на двумесечния период на карантина с 4897 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа.

Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че вирусът циркулира четири пъти повече сред хората на възраст под 40 години, отколкото сред хората на възраст над 65 години.

В коментар във вестник Du Dimanche (JDD), публикуван в неделя, той заяви, че сбирките и купоните, където правилата за социално дистанциране са били пренебрегнати, са довели до нарастването на броя заразени.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: