Атака срещу столицата на Нагорни Карабах

Атака срещу столицата на Нагорни Карабах Снимка: Pixabay

Ситуацията в Южен Кавказ продължава да ескалира. Според арменски източници столицата на Нагорни Карабах е била нападната от войници от Азербайджан. Преди това Армения се беше съгласила да преговаря за прекратяване на огъня.

Шест дни след ожесточените боеве за Нагорни Карабах в Южен Кавказ, конфликтът продължава да се задълбочава. Според арменското министерство на отбраната въоръжените сили на Азербайджан са нападнали столицата Нагорни Карабах. Говорител на министерството заяви, че няколко души са ранени при нападението над Степанакерт: „Има много ранени цивилни и гражданската инфраструктура е повредена."

Армения е готова за преговори за прекратяване на огъня в рамките на така наречената Минска група на Организацията за сътрудничество и развитие в Европа (ОССЕ), заяви арменското външно министерство в столицата Ереван. Минската група се ръководи съвместно от Русия, Франция и САЩ. Наскоро тя призова за незабавно прекратяване на огъня в района на конфликта. Последните големи преговори във формат Минск се провалиха през 2010 г.
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: