Инвеститорът Майк Новограц призова да се купува биткойн

Инвеститорът Майк Новограц призова да се купува биткойн Снимка: pixabay

Ръководителят на компанията Galaxy Digital е уверен, че в бъдеще първата криптовалута ще стане широко разпространена в обществото.
Цената на биткойна вече можеше да бъде значително по-висока, ако бе призната от обществото", предполага ръководителят на инвестиционния фонд Galaxy Digital Майк Новограц в своя акаунт в Twitter.

 „Ако всички вече бяха разбрали биткойна и бяха повярвали в него, цената щеше да е много по-висока. Имате възможност да купувате криптовалута по текущи цени, докато тя е в ранните етапи на признание“, пише Новограц.

 През юли инвеститорът прогнозира, че цената на биткойна ще нарасне до 20 000 долара до края на тази година. Новограц пояснява, че стойността на криптовалутата ще нарасне благодарение на притока на инвеститори на дребно в индустрията и действията на американското правителство: Федералният резерв „напомпва" системата с пари, което ще стимулира растежа на лихвения процент на биткойна.

На 17 септември анализатори от инвестиционната компания Pantera Capital предположиха, че пазарът на криптовалута е едва в самото начало на растеж и призоваха да се купува биткойн.

За това има две основни причини: развитието на индустрията на цифровите пари и постепенното обезценяване на долара поради политиката на САЩ за емитиране на допълнителна парична маса.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: