ЕС трябва да продължи преговорите с Великобритания

ЕС трябва да продължи преговорите с Великобритания Снимка: needpix.com

Това е мнението на френския министър по европейските въпроси

Европа трябва да продължи преговорите с Обединеното кралство засега, независимо от политиката на британското правителство, която може би цели да накара Брюксел да се откаже от договаряне на търговска сделка за след 31 декември 2020 г. Това заяви в четвъртък френският министър по европейските въпроси Клеман Бон, цитиран от Ройтерс.

Широко критикуваният законопроект, който дава възможност на британското правителство да променя едностранно договореностите в споразумението за напускане на Европейския съюз от страна на Великобритания, бе одобрен в първото си разглеждане от Камарата на общините в британския парламент.

Според експерти промяна от страна на британския кабинет на части от това споразумение ще доведе до нарушаване на международното право. 
 

Лидерите на ЕС вече неколкократно призоваха Великобритания да се откаже от готвените законодателни промени до края на септември. Брюксел заяви още, че ако законопроектът бъде приет, то търговска сделка с Обединеното кралство няма да бъде сключена.

Независимо от сегашното поведение на британските власти, Европейският съюз не бива да спира хода на преговорите. Трябва да продължим комуникацията с Великобритания", заяви френският министър.

Очевидно е, че британското правителство се опитва да ни накара да допуснем грешки. Ако се поддадем, те ще кажат: „Направихме всичко възможно, но ето, че Европейският съюз не желае да сключим сделка."

Трябва да продължим с разговорите и да видим как ще се развият те", завърши Клеман Бон.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: