Google тайно разработва нова операционна система

Google тайно разработва нова операционна система Снимка: pikist.com

Кодовото й име е LaCrOs, а нейна отличителна черта трябва да стане разделянето на операционната система от браузъра Chrome.

В интернет се появи информация, че в момента Google тайно разработва нова операционна система, която ще замени Chrome OS. Възможно е новата LaCrOs да се окаже по-популярна от предшественицата си.

Инженерите на търсачката гигант ще направят така, че Chrome вече няма да бъде неразделна част от операционната система, т.е. приложението ще бъде отделно и независимо решение, както вече е на Windows и MacOS.

Благодарение на това потребителите на LaCrOs ще могат да актуализират браузъра, заобикаляйки цялостния ъпдейт на операционната система.

Това разделение може да се окаже полезно и от гледна точка на това, че сега потребителите на устройства, които вече не се поддържат от самата Google, все още ще имат възможност да актуализират браузъра.

Припомняме, че досега устройствата с Chrome OS, които вече не получават нови актуализации на системата, са принудени да използват остаряла версия на Chrome.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: