Ръководителят на Twitter нарече биткойна „най-добрата валута на интернет"

Ръководителят на Twitter нарече биткойна „най-добрата валута на  интернет"

Генералният директор на социалната мрежа Джак Дорси е уверен, че криптовалутата отговаря на принципите на световната мрежа, така че може да се превърне в нейна валута. Но има няколко пречки пред признаването на биткойна.

На интернет му трябва собствена валута, а биткойнът е най-добрият претендент за това място, заяви изпълнителният директор на Twitter и Square Джак Дорси. Според него криптовалутата и световната мрежа имат едно общо нещо - тези инструменти се разработват от обществото и се изграждат в съответствие с общите интереси.

На интернет му е необходима собствена валута и биткойнът е най-добрият вариант в момента. Не виждам как това може да се промени, като се имат предвид всички хора, които имат една и съща цел и работят за разкриване на потенциала на криптовалутата“, каза Дорси.

Той добави, че има няколко пречки пред признаването на криптовалутата. Първо, необходимо е да се решат проблемите на биткойн мрежата относно скоростта на транзакциите - тя е ниска. Блокчейнът може да извършва 4-7 транзакции в секунда, когато, например, тази цифра за платежната система Visa е 24 хиляди транзакции в секунда. Второ, обществото все още не е научило всичките предимства, които имат цифровите активи.

Дорси е твърд поддръжник на криптовалутата и помага да се разпространи в обществото. Например през май в приложението Cash App от компанията Square, собственост на Джак Дорси, бе добавена възможността за придобиване на цифрови активи. А през юли логото на биткойн се появи на автомобил на NASCAR, спонсориран от Square.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: