Още един експерт прогнозира цена на биткойна над $100 хил.

Още един експерт прогнозира цена на биткойна над $100 хил.

Заради външния дълг на САЩ

Генералният директор на криптовалутната тръстова компания BitGo Майк Белше обясни защо смята, че до края на 2024 г. биткойнът спокойно може да достигне цена от поне 125 хиляди долара, съобщава порталът Investing.com.

Според него, на първо място, ръстът на BTC се дължи на "рекордния национален дълг на САЩ", който вече не се контролира. Нещо повече, това вече дори спря да се обсъжда с оглед на съответната политика на Вашингтон.

И поради този очертаващ се макроикономически фон, растежът на биткойна като цифрово злато, като "злато от ново поколение", потвърждава ценността и стабилността на монетата. И в крайна сметка печелят точно такива активи.

Белше споменава и антируските санкции, влияещи на ръста на външния дълг на Щатите, което от своя страна отново засилва биткойна. Към това трябва да се добави и нарастващото влияние на БРИКС, и разплащанията в национални валути, независимо от долара, което отслабва американската валута.

Следователно биткойнът ще расте пряко пропорционално на описаните фактори. "Всеки път, когато САЩ казват, че могат да вземат вашите долари, ако страната не постъпи според интересите на Америка, че те контролират долара, това е лошо за долара. Това е същото, което ние направихме с Русия, вие можете да одобрявате това или не, но САЩ показаха, че могат да наложат санкции на всяка една страна. И ръстът на дълга на САЩ е свързан с външната политика и нарастването на влиянието на БРИКС, с прехода на други страни към разплащания в национални валути. И именно затова такава валута, като биткойна ще процъфтява", заявява Майк Белше.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: