Блинкен във Франция: Украйна се нуждае от боеприпаси и системи за ПВО

Блинкен във Франция: Украйна се нуждае от боеприпаси и системи за ПВО Снимка: https://www.instagram.com/

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, който е на посещение във Франция, заяви, че Украйна „преживява критичен момент във войната срещу Руската федерация“ и призова за предоставяне на спешна допълнителна помощ на Киев

Украйна спешно се нуждае от допълнителна подкрепа от Запада, тъй като войната е достигнала „критичен момент“, каза държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен по време на посещението си във Франция.

Абсолютно необходимо е да се даде на украинците това, от което се нуждаят за отбрана, особено боеприпаси и противовъздушна отбрана“, каза Блинкен по време на посещение във Версайската оръжейна фабрика с френския министър на отбраната Себастиен Лекорню.

Украинският президент Владимир Зеленски по-рано каза, че без западна помощ украинските въоръжени сили ще бъдат принудени да отстъпят.

Чешка инициатива

Около 20 страни се присъединиха към чешката инициатива за доставка на боеприпаси на Украйна, като първите снаряди могат да бъдат прехвърлени в Киев още през юни, каза чешкият премиер Петр Фиала по време на кратко посещение в Литва.

Euronews

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: