Brent поскъпна до 82,24 долара за барел

Brent поскъпна до 82,24 долара за барел Снимка: https://pixabay.com/

Цените на петрола се покачват в сряда сутринта след спад предния ден

Тази сутрин майските фючърси за Brent поскъпнаха на лондонската борса ICE Futures с $0,2 (0,24%), до $82,24 за барел. Във вторник Brent падна с $0,76 (0,9%) до $82,04 за барел.

До този момент априлските фючърси за WTI поскъпнаха в електронната търговия на Нюйоркската стокова борса NYMEX с $0,2 (0,26%) до $78,35 за барел. През последната сесия договорът поевтиня с $0,59 (0,8%) до $78,15 за барел.

Пазарът продължава да оценява изявленията на китайските власти, които са си поставили цел за темп на икономически растеж на страната от 5% за 2024 г. Миналата година целта беше на същото ниво, но реално икономиката нарасна с 5,2%, каза премиерът на Държавния съвет на Китайската народна република Ли Цян по време на годишната сесия на Общокитайското събрание на народните представители във вторник.

Петролният пазар изглежда е разочарован от новините за китайските цели за растеж, но картината всъщност е много, много положителна“, казва Фил Флин, старши пазарен анализатор в Price Futures Group, пред MarketWatch.

„Очакваме търсенетo в САЩ и останалият свят да надхвърли очакванията."

Според експертa търсенето на петрол ще бъде рекордно високо. Още повече, че през втората половина на годината се очаква недостиг на пазара, казва той.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: