Връчиха наградите „Инвеститор на годината 2023“ на официална церемония

Връчиха наградите „Инвеститор на годината 2023“ на официална церемония Снимка: Министерство нао транспорта и съобщенията

Министър Гвоздейков: Инвестициите в хората са основен компонент на всеки успешен бизнес модел

Инвестициите в хората и развитието на човешкия капитал са основният компонент, който движи всеки един успешен бизнес модел. Това съобщи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков по време на официалната церемония „Инвеститор на годината 2023“.


Министър Гвоздейков връчи наградата в категория „Инвестиция в човешки капитал“ на „Технически компоненти България“ ЕООД. Компанията е създадена в гр. Видин и работи в областта на електрониката, произвеждайки компоненти и системи за енергийно ефективно отопление и климатизация.

„Вашата компания заслужава признание и заради факта, че осигурява работа на висококвалифицирани кадри именно в Северозападна България и дава тласък на икономическото развитие на този регион“, коментира Георги Гвоздейков. Той подчерта, че тази инвестиция ще отвори поетапно 500 нови работни места в рамките на 3 години. По думите му сектор “Електроника” генерира 11% от износа и 5,7% от БВП на страната.

Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков връчи наградата в категория „Успешен стартъп“ на „Келвин Хелт“ АД. Компанията е създала софтуер, чрез който ще могат да се разпознават изображения от термокамера и благодарение на него всеки ще анализира здравословното си състояние. “Това, което сте направили е забележително и доказателство за това е, че сте потърсени от голяма фармацевтична компания и голям финансов инвеститор“, обясни зам.-министър Недялков.

Българската агенция за инвестиции организира за 18-а година наградите „Инвеститор на годината“. По време на церемонията се отличават най-значимите инвестиционни проекти, реализирани през 2023 година. В събитието участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министри, заместник-министри, представители на дипломатическия корпус, депутати и др.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: