NIO показа как електрическата кола ET9 се отърсва от снега (видео)


Китайските производители на автомобили вече навлизат на пазара на премиум електрически превозни средства, тъй като той предлага по-високи маржове на печалба и възможност за демонстриране на функции, които ще привлекат вниманието на купувачите към продуктите на марката

Седанът NIO ET9, съдейки по видеото на производителя, ще може сам да се отърсва от снега, точно както правят кучетата и други животни.
 

В горния ценови диапазон производителите могат да оборудват електрически превозни средства не само с индивидуален електродвигател за всяко колело, но и самостоятелно да контролират елементите на окачването.

Ако YangWang U6, благодарение на такава функционалност, е в състояние буквално да се вози на три колела и да танцува причудливо в името на шоуто, тогава NIO е научил своя бъдещ водещ електрически седан ET9 да извършва осцилаторни движения, което ще му помогне да изчисти по-голямата част от снега, който се е натрупал, докато е паркирал  в снежни условия.

 

Жителите на студените райони са изправени пред проблема с снегопочистването не само по отношение на териториите и пътищата, по които трябва да се движат превозните средства. Само за няколко часа, по време на обилен снеговалеж, върху колата може да се натрупа снежна преспа с прилични размери. NIO предлага да бъде унищожен поради ритмичните движения на електронно контролирани амортисьори, причиняващи странично люлеене на колата. Във всеки случай, ако в колата няма никой и всички чупливи предмети са добре закрепени, такъв трик не трябва да наранява никого.

NIO ET9 трябва да стане премиум модел на марката, цената на този седан ще започне от $112 000. Ако всичко върви по план, доставките на серийни автомобили ще започнат не по-рано от следващата година, точно навреме за средата на следващата зима сезон. Бордовата мрежа с напрежение 900 V ще позволи на автомобила да попълни до 255 км резерв на мощност само за пет минути зареждане на експресна станция.

Източник: Electrek

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: