Още странни и необичайни изобретения от миналото


Футуристичното мислене може да е и опасно

Семеен велосипед

Тандемните велосипеди съществуват отдавна, но никой никога не е изглеждал толкова екстремно, колкото това приятелче. С две места за въртене на педалите, седалка отпред за пътник и дори станция за шиене в движение, този велосипед извежда цялото семейство от къщата заедно. Въпреки това, както можете да си представите, велосипедът никога не е потеглил реално.

Радио количка

Преди да има платформи за музика на мобилни телефони, хората разчитат на радиото, за да слушат любимата си музика или да чуят последните новини. Това е такава основна част от ежедневието, че започват да поставят радиостанции във всичко, включително в бебешките си колички. Докато се разхождат с децата си, майките биха могли да направят ежедневните си разходки по-забавни, като забият някои мелодии.

Бебешки клетки

Въпреки че няма абсолютно никакъв начин подобно нещо да е във въздуха днес, хората са имали клетки, фиксирани извън прозорците на апартаментите си, за да поставят бебетата си в тях. По този начин чувствали, че им дават чист въздух и здравословно излагане на слънце. За щастие, практиката в крайна сметка изпада в немилост.

Машина за бръснене

Има някои неща в живота, които механичните устройства могат да улеснят, като острилки за моливи или помпи за гуми, но машината за бръснене ни кара да се колебаем. Въпреки това, машина, която може да бръсне лицата на няколко мъже едновременно, е била съвсем реално нещо. Изобретението никога не е излязло и вероятно е за добро, тъй като не сме сигурни колко безопасно би могло да е.

Въртяща се вилица за паста

Ето едно вълнуващо изобретение за любителите на паста. Разочарован от трудностите да завърти спагетите на вилицата си, Ръсел Е. Оукс изобретява въртяща се вилица за паста, за да улесни работата. Ръчна манивела в основата завърта вилицата и всичко, което остава, е да вдигнете вилицата към устата си – гениално!

Съединени обувки

Много хора твърдят, че имат два леви крака, когато става дума за танци, използвайки това като причина да не танцуват. Това изобретение обаче прави извинението невалидно. Съединени в пръстите на краката, танцовите партньори могат да се люлеят в унисон с общи бални обувки. Но ако нямате перфектен унисон, нещата може да станат малко тромави.

И така, ето ги онези особени и откровено странни изобретения от миналото. Диво е да мислим за лудите идеи, които са измислили нашите предци, нали? Тези странни творения може да изглеждат необикновени, но те напомнят, че преминаването ни през времето е изпълнено с изненади, странни обрати и понякога главозамайващи иновации.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: