Все пак обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство

Все пак обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство Снимка: accessonline.com

На репетиция за снимки на филма „Ръжда” актьорът простреля операторката на продукцията, убеден, че реквизитния му пистолет е зареден с халосни патрони

Обвинението включва небрежно използване на огнестрелно оръжие - или като алтернатива, непредумишлено убийство, без необходимото внимание или предпазливост, съобщи ABC News. Адвокатите на Болдуин ще оспорват. Същото бвинението беше оттеглено през април миналата година, но прокуратурата на Ню Мексико го повдигна отново. 

Оръжейничката на филмовата продукция Хана Гутиерес е с две обвинения - за непредумишлено убийство и за подправяне на доказателства. Асистент-режисьорът Дейвид Холс, който е подал на Болдуин пистолета без да го провери, миналата година подписа споразумение по „обвинение в небрежно използване на смъртоносно оръжие“ и се отърва с шест месеца пробация.

Алек Болдуин многократно отрича да е натиснал спусъка, но според експерти, без такова действие изстрелът би бил невъзможен. В крайна сметка това се доказа, макар че след множеството тестове пистолетът „се е счупил”.

Въпреки че процедурата е обвита в тайна, в съдебната палата ще бъдат двама свидетели от снимачния екип – единият е присъствал на фаталния изстрел, а другият е напуснал снимачната площадка предишния ден, притеснен за безопасността.

След инцидента вдовецът на Хана Хътчинс, Матю Хътчинс заведе дело, но постигна споразумение и каза, че не вини Алек Болдуин. Според условията на сделката, застрахователни фондове и част от печалбите на „Ръжда“ ще отидат в полза на детето на двойката, а Матю Хътчинс ще участва в завършването на филма като изпълнителен продуцент. 

Държавните регулатори за безопасност на работното място глобиха компанията Rust Movie Productions със $ 100 000, заради нарушения на стандартите за безопасност, включително при два пожара на снимачната площадка, когато мениджърите на продукцията са предприели „ограничени или никакви” действия. 

Снимките на „Ръжда” бяха подновени миналата година в Монтана.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: