Къде е най-бързият интернет в Европа

Къде е най-бързият интернет в Европа Снимка: weboost.com

Прекарваме над шест часа на ден в интернет, но продуктивността ни в мрежата зависи от скоростта на интернет връзката

Според публикация на Euronews, Швеция е на първо място с най-скоростно зареждане на работната станция от 3.74 секунди, следвана на второ място от Финландия (3.84), която през 2010 г. първа в света обяви достъпа до интернет за законно право 

Трети са Дания и Латвия, със средна скорост от 4 секунди. На пето място е Литва (4.14) и на шесто - Швейцария (4.23).

В дъното на класацията времето за зареждане е почти двойно в Турция (10.22), което се дължи на 30-годишните медни кабели, според местни доклади. В последната петица са още България (9,38), Румъния (8,59), Кипър (7,18) и Полша (6.09). 

Същите държави и в същия ред се представят най-лошо и по скоростта, с която се зарежда интернет на мобилните устройства. На последно място отново е Турция с най-бавно зареждане за средно 13,19 секунди, докато Швеция запазва първенство и в тази категория, с най-добро средно време от 7.48 секунди.

Разликата в скоростта на зареждане може да изглежда просто дискомфорт за някой, който сърфира, но за бизнеса не е така. Колкото повече време отнема зареждането на една страница, толкова по-вероятно е хората да я напуснат. Това от своя страна означава по-малко потенциални потребители за една компания.

Например, през август тази година X/Twitter беше обвинен в „заглушаване“ на връзките към конкурентни социални медии или новинарски сайтове, според NewYorkTimes.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: